Matematik

Reduktion

17. september 2010 af ANK94 (Slettet)

Hvordan reducerer man:

82/3•161/2•272/3•363/2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af mette48 (Slettet)

82/3•161/2•272/3•363/2

82/3 = 3√82 =(3√8)2 =(3√23)2=22

161/2=√16

363/2=√363


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2010 af keg (Slettet)

82/3=23*2/3= 22=4

gør ligsådan med de øvrige faktorer

27=33

36=62


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

82/3·161/2·272/3·363/2 = (23)2/3·(42)1/2·(33)2/3·(62)3/2

= 23·2/3·42·1/2·33·2/3·62·3/2

= 22·4·32·63

= 4·4·9·36·6

= 4·4·4·2·9·9·3

= 27·35

= 31104


Svar #4
17. september 2010 af ANK94 (Slettet)

Okay, det kan jeg egentlig godt se nu. Men kan du forklare hvad du (#1) præcist gør for at få:
 

3√82 til at blive 22


Svar #5
17. september 2010 af ANK94 (Slettet)

Mange tak, den anden måde forstod jeg bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

82/3 = (23)2/3 = ((23)1/3)2 = (23·1/3)2 = (2)2 = 22 = 4


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.