Matematik

Integral regning

17. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem: ∫x^3+x+1dx

Jeg har lært følgenede formel: ∫f(x)dx=x^n+1/n+1+k

 Men jeg er stadig usikker på, hvordan jeg skal bruge den i regnestykket.

Vi har lige lært om integralregning, så jeg er ikke helt sikker på, hvordan man gør endnu.

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af mathon

                  ∫(x3 + x + 1)dx = ∫x3dx + ∫xdx + ∫1dx =

                                              (1/4)x4 + (1/2)x2 + x + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bruge, at ∫ xn dx = (1/(n+1))xn+1 +k og anvende den på de tre led, med n=3, n=1, og n=0 , idet man også bruger den additive egenskab ved integraler at ∫(f(x)+g(x)) dx = ∫ f(x) dx + ∫ g(x) dx .


Svar #3
17. september 2010 af came (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg har forstået, at resultatet bliver: (1/4)x^4+(1/2)x^2+x+k

Men jeg kan ikke se nogle mellemregninger til, hvordan du er kommet frem til resultatet. Det er mellemregningerne jeg har brug for, at forstå regnemetoden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Brug den generelle formel i #2 på hvert led i funktionen. For eksempel,

∫ x3 dx = (1/(3+1))·x3+1 + k = (1/4)·x4 + k

men mellemregningerne er jo så simple, at man normalt tager det fulde skridt som i #1 .


Svar #5
17. september 2010 af came (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2010 af mathon

                 ∫x3dx + ∫xdx + ∫x0dx = 1/(3+1)·x3+1 + 1/(1+1)·x1+1 + 1/(0+1)·x0+1+ k = (1/4)·x4 + (1/2)x2 + x + k


Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.