Matematik

Andengradsligning, hvordan?

19. september 2010 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej jeg har et problem med andengradsligninger. 

Ax^2+bx-cx er forskriften.

hvis ligningen hedder: 2x^2+4x+5   hvordan regner man den så ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af MieKristensen (Slettet)

hvad er det du vil regne ud?

toppunkt, skæringspunkter med x-aksen eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2010 af mathon

      2x2 + 4x + 5 = 0

      a = 2
      b = 4
      c = 5

      d = b2 - 4ac = 42 - 4·2·5 = 16 - 40 = -24 < 0


hvorfor andengradsligningen ikke har nogen reelle rødder


Svar #3
21. september 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

hvad skete der ned x-erne? 

eller er de a, b og c. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af mathon


                       ...der indgår kun koefficienter i beregningen af d


Skriv et svar til: Andengradsligning, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.