Matematik

Reducering

19. september 2010 af lene0054 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Reduceres 3(s+8)-4(2s-5) til 4-5s eller 44-5s?

Og det samme med 4(a+6b)-7(3a-b), reduceres det til -17a + 17b eller 31b - 17a?

Mit regneprogram siger det sidste, men det kan jeg simpelthen ikke få til at hænge sammen. Håber nogen vil give mig en forklaring. På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af kieslich (Slettet)

3(s+8)-4(2s-5) = 3s + 24 -8s +20 = -5s +44

når -4 ganges ind i parentesen fås:    -4*-2s = -8s        -4*-5 = +20

prøv selv den anden.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.