Matematik

finde medianernes skæringspunkt

19. september 2010 af schrad (Slettet)

hej allesammen!

hvordan finder man medianernes skæringspunkt? jeg har hjørnepunkterne af en trekant A,B og C, og jeg ved, at trekanten er ligesiddet og kender punkternes afstanden til hinanden.

er der en der kan hjælpe mig?

tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af peter lind

Det er middelværdierne af koordinaterne til trekantens 3 hjørner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2010 af mathon

skrevet
                   A = (a1,a2)       B = (b1,b2)           C = (c1,c2)

medianernes
skæringspunkt    M = ((a1+b1+c1)/3 , (a2+b2+c2)/3)


Svar #3
19. september 2010 af schrad (Slettet)

Mange tak Men gælder det også, når trekanten er i 3D?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: finde medianernes skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.