Matematik
symmetriakse
03. april 2005 af
sabine05 (Slettet)
hvad vil de sige at tegne symmetriaksen i lad os sige en sekskant??
og har lige et spørgsmål til.. hvis man skal finde punkterne på sådan en X og Y linie der.. hvilke en kigger man så på først/ skriver på først hvis der f.eks skal stå 2.3 - er det så X der står først eller Y der står først (håber i forstår:P)
og har lige et spørgsmål til.. hvis man skal finde punkterne på sådan en X og Y linie der.. hvilke en kigger man så på først/ skriver på først hvis der f.eks skal stå 2.3 - er det så X der står først eller Y der står først (håber i forstår:P)
Svar #1
03. april 2005 af Waterhouse (Slettet)
Ok, forestil dig du klipper din sekskant ud af papir og folder den et tilfældigt sted. Hvis de to dele af sekskanten _lige præcis_ dækker henover hinanden, har du foldet langs sekskantens symmetriakse.
Hvis du har et kvadrat har du f.eks. en symmetriakse hvis du folder fra et hjørne til det modsatte, eller fra midten af en side til midten af den der ligger overfor.
Ved ikke helt om jeg forstår spørgsmål 2, men X kommer altid først. Er koordinatet (3,7) er x=3 og y=7.
Hvis du har et kvadrat har du f.eks. en symmetriakse hvis du folder fra et hjørne til det modsatte, eller fra midten af en side til midten af den der ligger overfor.
Ved ikke helt om jeg forstår spørgsmål 2, men X kommer altid først. Er koordinatet (3,7) er x=3 og y=7.
Svar #2
03. april 2005 af sabine05 (Slettet)
det var lige præcis det jeg skulle vide.. tak for det :)
Skriv et svar til: symmetriakse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
