Matematik

Parentesregning

20. september 2010 af AndreaBruun (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i tvivl om dette reduceringsstykke.

(a+3b)^2 - (a-b)(a+b)-6ab=
(a+3b) * (a+3b) - (a-b)(a+b) - 6ab=
a^2 + 3ab + 3ab + 9b^2 - (a-b)(a+b)=
???

 Nu er jeg lost. Er der nogle der kan hjælpe mig med, hvad jeg skal gøre med de sidste parenteser?
Skal jeg hæve minusparantesen og ændre fortegn,
eller skal jeg gange dem sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af mette48 (Slettet)

(.....)*(    )   gang hvert led i første parentes med hvert led i anden parentes

(a-b)(a+b) der står et usynligt * mellem de to parenteser

Håber det hjælper ellers spørg igen


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug kvadratsætningerne (x+y)2 = x2 + 2xy + y2 og (x+y)(x-y) = x2 - y2 . Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn på hvert led inde i parentesen.

(a+3b)2 - (a-b)(a+b) -6ab = a2 + 6ab + 9b2 -a2 + b2 -6ab = 10b2


Svar #3
20. september 2010 af AndreaBruun (Slettet)

De sidste 2 paranteser ganger jeg bare sammen uden at ændre fortegn, eller hvad?
- Undskyld jeg er bare ret lost.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Du kan gange sammen først og så hæve minusparentesen.


Svar #5
20. september 2010 af AndreaBruun (Slettet)

Nu har jeg prøvet..
jeg får det til:
2a2 + 2ab + 10b2


Skriv et svar til: Parentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.