Matematik

Andengradsligninger

21. september 2010 af louisetb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
jeg har tre opgaver, jeg gerne vil ha lidt hjælp til.

1)

Løs ligningen: 3x2 – 319x – 214 = 0

2)

Vi ved at 1 er roden i andengradsligningen ax^2 – ax = 0.

Bestem a og løs ligningen?

3)

Løs ligningen: 1/x + 2x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

1. Formlen står i din bog. skriv hvor langt du er kommet.

2. Mangler en oplysning:  a*x2 -a*x = a*x*(x-1) = 0  så a kan ikke bestemmes, men rødderne er 0 og 1.

3. Gang med x på begge sider og du får en andengradsligning. Løses som 1).


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.