Matematik

blækregning til i morgen.. hjælp!

21. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal bestemme forskriften for andengradspolynomium der har dobbeltrod 4, og som i 1 har værdien -5..

kan slet ikke finde ud af det.. hvis i kan løse denne for mig, ville det være en stor, da jeg så kunne regne resten af opgaver ud..

takker på forhånd


Svar #1
21. september 2010 af Clause (Slettet)

stor hjælp*


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

dobbeltrod 4    =>     f(x) = a*(x-4)2   

f(1) = -5         =>      a*(1-4)2  =  -5          løs og find a.


Svar #3
21. september 2010 af Clause (Slettet)

tusind tak.. har fået a=-0,5.. kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg får a til -5/9.


Svar #5
21. september 2010 af Clause (Slettet)

det gør jeg også, men så har jeg bare divideret -5 med 9, så får jeg -0,5


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 9*-0,5 er -4,5.


Svar #7
21. september 2010 af Clause (Slettet)

hm.. er lidt forvirret nu.. hvorfor ganger du 9 med -0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Først dividerer du -5 med 9, og du får -0,5. Hvis det skulle være rigtigt, skulle den også kunne gå den anden vej, så 9*-0,5 er -5, men det er det ikke.


Svar #9
21. september 2010 af Clause (Slettet)

ah på den måde.. så a er bare -5/9 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

ja. behold altid brøker   og f(x) = -5/9*(x-4)2       regn selv ud hvis du vil have den på den normale form.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2010 af Anxyous (Slettet)

Som #10 siger er brøker altid bedre, og mere præcise, end afrundede decimaler.


Svar #12
21. september 2010 af Clause (Slettet)

okay super .. tusind tak for hjælpen begge to.. er forskriften så f(x) = -5/9*(x-4)^2


Skriv et svar til: blækregning til i morgen.. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.