Matematik

eksponentiel udvikilng

22. september 2010 af tomassongirl (Slettet)

en film habde 5000 tilskuer på premieredagen. Antallet aftog eksponentielt med tiden. Der var 2000 den 3. dag

hvor mange er der den 7. dag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

beregn forholdet


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af mathon

                                          f(x2) = y2 =  b·ax2

                                          f(x1) = y1 = b·ax1                                              ligningerne divideres

                                                     y2/y1 = ax2-x1                                         som anvendt giver

                                                     (2000/5000) = a3-0

                                                     (2/5) = a3

                                                    a = (2/5)1/3 = 0,736806

             hvoraf
                                                    f(x) = 5000·0,736806x


Skriv et svar til: eksponentiel udvikilng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.