Matematik

Bestem konstant i funktion

22. september 2010 af Woodfarmer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den givne funktion:

y = b·ekt

t = antal år efter 1900, derudover kender jeg 2 punkter: (0,4) og (90,7)

Min opgaver lyder på at bestemme k.

Er der nogen der kan hjælpe lidt på vej?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

                                      y2 = b·ekt2
                                      y1 = b·ekt1             ligningerne divideres


                                      y2/y1 = ek(t2-t1)     

                                      ln(y2/y1) = k·(t2-t1)

                                      k = ln(y2/y1) / (t2-t1)


Svar #2
22. september 2010 af Woodfarmer (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Bestem konstant i funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.