Matematik

Hjælp ønskes :S

22. september 2010 af ramuk (Slettet)

Hej,

I et koordinatsystem i planen er der givet tre punkter , A(1,2) B(5,7) og C(6,3)
Punktet D er bestemt ved, at

a) Gør rede for, at firkant ABDC er et parallelogram. Tegn dette i et koordinatsystem.

b) Beregn koordinaterne til diagonalernes skæringspunkt i parallelogrammet.
 

Håber I kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mette48 (Slettet)

I et koordinatsystem i planen er der givet tre punkter , A(1,2) B(5,7) og C(6,3)
Punktet D er bestemt ved, at

der mangler vist lidt her


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af vejgeh (Slettet)

Hvilket niveau har du matematik på?

Plot de tre punkter, beregn afstanden mellem AC samt hældningen på linjen, og brug disse informationer til at finde punktet D.

Dernæst finder du ligningerne for linjerne |AC| og |BD| (y = ax + b) og sætter de to ligninger lig hinanden, så du kan finde x. Til sidst indsætter du den fundne x-værdi i en af ligningerne, og voila, så har du koordinaterne til skæringspunktet.


Svar #3
22. september 2010 af ramuk (Slettet)

...Punktet D er bestemt ved, at vektor AD= vektor AC + vektor AB.

Er mest interesseret i "Gøre rede for"-delen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af vejgeh (Slettet)

Oh.

Find vektor AD, hvis du lægger den på punktet A finder du jo punktet D. Og så gør du egentlig bare det samme som ovenfor. Hvis hældningen på ligningerne for de to modstående linjer er den samme, er der jo pr. definition tale om et parallelogram.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2010 af mette48 (Slettet)

A(1,2) B(5,7) og C(6,3)

vektor AC=(6-1,3-2) og vektor AB=(5-1,7-2)

D=A+vektorAC+vektorAB

Hvis vektor AD=vektor BC er der tale om et paralellogram


Skriv et svar til: Hjælp ønskes :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.