Matematik

andengradspolynomium

23. september 2010 af asshack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave, der lydder sådan:

Et andengradspolynomium f er bestemt ved , hvor b og c er tal.
Det oplyses, at f har rødderne 1 og 2.
Bestem tallene b og c.
 

Jeg forstår bare, ikke hvor jeg skal starte, når der ikke er blevet givet et punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

"Et andengradspolynomium f er bestemt ved , hvor b og c er tal."

Du har udeladt en væsentlig part af opgaven.


Svar #2
23. september 2010 af asshack (Slettet)

det er det eneste, der står i opgaven, så det forstår jeg ikke.

Men du mener, at der mangler noget?


Svar #3
23. september 2010 af asshack (Slettet)

okay, nu kan jeg selv se det! :D

her er den:

Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=x^2+bx+c, hvor b og c er tal.
Det oplyses, at f har rødderne 1 og 2.
Bestem tallene b og c.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så er koefficienten til x2 lig med 1, og rødderne er 1 og 2. Generelt ser 2.-gradspolynomiet med rødderne r1 og r2 således ud

f(x) = a(x-r1)(x-r2) .

Da a = 1, og rødderne er 1 og 2, ser dette polynomium derfor således ud

f(x) = (x-1)(x-2)

Gang selv ud, så du kan bestemme b og c.


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.