Matematik

hjæælp

24. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

jeg skal skrive følgende udtryk uden parenteser:

x(x(x(x+1)+1)+1)+1?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2010 af Majlund (Slettet)

Start indefra (inderste parentes) og arbejd dig udad.. Husk også at når du ganger ind i en parentes skal du gange på alle led, fx a(b + c)=a*b+a*c

Første trin bliver:

x*( x*( x*( x + 1 ) + 1 ) + 1 ) + 1 =

x*( x*( x*x + x*1  + 1 ) + 1 ) + 1 =...

fortsæt selv..

God fornøjelse.

Jeppe


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2010 af mette48 (Slettet)

Start med at gange den inderste parentes med x-es foran, resten skrives bare igen

Nu har du fået en ny inderste patentes som du skal gange ud. Fortsæt med at gange ud indefra, til der ikke er flere parenteser tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Mere generelt bruger man denne metode i et computerprogram til at beregne funktionsværdier af et polynomium

p(x) = anxn + an-1xn-1 + an-2xn-2 + ... + a2x2 + a1x + a0

        = x(...(x(anx + an-1) +an-2)...+a1) + a0

Derved bruges færre antal multiplikationer til beregning af p(x) end hvis leddene regnes ud hver for sig. Traditionelt er det multiplikationerne, der tager længst tid for en computer.

Man aflæser heraf, at

x(x(x(x+1)+1)+1)+1 = x4 + x3 + x2 + x + 1


Skriv et svar til: hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.