Matematik

Optimering HJÆLP

25. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

"På figuren ses en beholder der har form som en cylinder, hvorpå der er placeret en halvkugle (forestil dig en af kublerne i Randers Regnskov, men lige løftet et par meter op i luften).
cylinderens højde betegnes med h og grundfladens radius med r. halvkuglen har samme radius som cylinderens grundflade.
Det oplyses at beholderens rumfang er 30, og at r er mindre end 2.

gør rede for at h kan skrives som h=30/(pi*r*r)-(2/3)*r

Beholderens overflade bestpr af cylinderens krumme overflade, cylinderens bund og halvkuglens overlfade.

Gør rede for at beholderens overflade som funktion af r kan angives ved

O(r)=((5*pi)/(3))*r*r + (60/r)

Bestem r og h så beholderens overflade er mindst mulig.


Jeg har skrevet opgaven direkte af her...
Er der ikke nogen der kan hjælpe mig i gang??
jeg har lavet den første spørgsmål 


på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af kieslich (Slettet)

Beholderens overflade bestpr af cylinderens krumme overflade        2*pi*r*h

, cylinderens bund                                                                                pi*r2

og halvkuglens overlfade.                                                                    2*pi*r2

Læg sammen og erstat h med det du har fundet.


Svar #2
25. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Jeg har fubdet ud af det :)

men kan det passe at r giver 1,7894 og h giver 1,75 ?

så du sød hvis du kan svare på dette


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2010 af kieslich (Slettet)

r = 1.7894   h = 1.7894      du må ikke afrunde r før du udregner h


Svar #4
25. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

 hvordan har du fået h til 1,7894?


Svar #5
25. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

 okay nu forstår jeg det godt :)

tak tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Optimering HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.