Matematik

Algoritme for addition

26. september 2010 af sundancekid (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej !

Jeg skal løse følgende opgave:

Lad a og b være to heltal med m hhv n (decimale) cifre. Antag til start, at m = n. Antag at vi kan referere til cifrene i tallene ved a[0], a[1] etc, s °aledes at indeks 0 angiver enerne, indeks 1 angiver 10’erne etc. Skriv en algoritme for addition af a og b.

Jeg har forsøgt mig lidt med følgende:

a := [0 ..m] , b := [0 ..n]
a [0] := [1,2,3,4,5,6,7,8,9]
a [1] := [10,20,30,40,50,60,70,80,90]
a [2] := [100,200,300,400,500,600,700,800,900]

b [0] := [1,2,3,4,5,6,7,8,9]
b [1] := [10,20,30,40,50,60,70,80,90]
b [2] := [100,200,300,400,500,600,700,800,900]
               m := n
               c1 := a [2] + b [2]
               c2 := a [1] + b [1]
               c3 := a [0] + b [0]
                     c1 + c2 + c3
 

Er der nogen der har forstand på det og kan hjælpe mig - jeg er lidt clueless med hvordan det skal udføres. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

I din algoritme skal du sørge for at tage højde for menterne

Læg først cifrene sammen enkeltvis

ci = ai + bi

I en loop fra i = 0 til max(n,m) udføres

hvis ci > 9 , sæt ci = ci -10 og ci+1 = ci+1 + 1


Skriv et svar til: Algoritme for addition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.