Matematik

2-tal, 6-tal og 8-talssystem ?????

27. september 2010 af dorthe aagaard (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Der er dukket et par opgaver op, som jeg ikke har megen viden om. Det drejer sig om at omsætte tal fra 10-tals systemet til både 2-tal, 6-tal og 8-talssystem. Jeg er helt lost på hvad de forskellige systemer drejer sig om. For kan ikke se logikken :) Er der nogen der kan forklare evt vise skema eller andet ????? 

f.eks skal jeg omsætte 15 ganget med sig selv 10 gange    fra 10-tals systemet til 2- tals systemet.

                                             


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 I titalssystemet, som er det, du er vant til at bruge, udtrykkes alle tal som summen potenser af 10. F.eks:

234 = 2 * 10^2 + 3 * 10^1 + 4 * 10^0 = 200 + 30 + 4

I totalssystemet, udtrykkes tal som summen af potenser af 2. F.eks. skrives 234:

(11101010)2 = 1 * 2^7 + 1 * 2^6 + 1 * 2^5 + 0 * 2^4 + 1 * 2^3 + 0 * 2^2 + 1 * 2^1 + 0 * 2^0 = 128 + 64 + 32 + 8 + 2

Det sænkede 2-tal er for at vise, at det er i 2-talssystemet. Altså er (234)10 = (11101010)2


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

eksempel:

235:6  =   39 rest 1

 39:6  =     6 rest 3

   6:6   =     1  rest 0

    1:6  =      0 rest  1

så 23510   = 10316


Skriv et svar til: 2-tal, 6-tal og 8-talssystem ?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.