Matematik

Matematiksprog

27. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Jeg har en opgave for i matematik, og der en nogle ord jeg ikke forstår :

Middeltalet , TYPETALET , MEDIANEN ?

Hvad betyder de to sidste ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Mimical (Slettet)


Svar #2
27. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 Altså opgaven ser sådan ud :

Ved en prøveregning fik eleverne i 8. klasse disse karaktere :

8  5  8  6  9  11  9  11  8  6  10  8  10  5  7  7  9  8  10

Der er 5 der har fået 8

Der er 2 der har fået 5

der er 2 der har fået 6

der er 9 der har fået 3

og 11 der har fået 2

Hvor mange elever deltog i prøven ? = det gjorder 19

Find middeltallet, typetalet og medianen ? forstår ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Mimical (Slettet)

Synes ikke lige det hænger helt sammen. Der er 19 karakterer svarende til 19 elever i det først oplyste, men der er 5+2+2+9+11=29 der har fået karakterer? Karaktererne 2 og 3 fremgår slet ikke i de data du først skriver op!


Svar #4
27. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 SORRRRRY !! :D så må jeg ha skrevet forkert 


Svar #5
27. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 men hvad er middeltalet og typetalet og medianen i den ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2010 af Mimical (Slettet)

8 5 8 6 9 11 9 11 8 6 10 8 10 5 7 7 9 8 10

Sorteret i stigende rækkefølge:

5
5
6
6
7
7
8
8
8
8
8
9
9
9
10
10
10
11
11
 

Der er et ulige antal i disse data, medianen vil ifølge mit link kunne findes som tal nr. (n+1)/2 = (19+1)/2 = 10, det ti'ende tal i den stigende rækkefølge er tallet 8.

Typetallet (eller typen) for en række værdier er den værdi, som hyppigst forekommer. I den stigende rækkefølge er det også tallet 8.

Middelværdi har to betydninger:

Gennemsnittet af en række tal. Dette er den normale fortolkning på hverdagsdansk.
Forventningsværdien af en stokastisk variabel. Denne betydning bruges indenfor sandsynlighedsregning og statistik.

Summen af den stigende rækkefølge er 155 som divideret med 19 giver middelværdien eller gennemsnittet eller 8,2 med en decimal.

Du må selv sikre dig at det du skriver i din opgave bygger på de faktiske tal der står i opgaven. Du har selv anderkendt at du nok har skrevet dem forkert op.


Skriv et svar til: Matematiksprog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.