Matematik

Matematik - lineær funktion

28. september 2010 af Emma1345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Antallet af spilleautomater i Danmark er i perioden 2003-2006 steget. Figuren viser, at
udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion
 

y= a x + b,
 

hvor x er antal år efter 2003, og y er antal spilleautomater. Det oplyses, at grafen for
denne lineære funktion går gennem punkterne (0, 17 800) og (3, 24 500).
 

a) Bestem tallet a .
Hvad fortæller tallet a om udviklingen i antallet af spilleautomater?


b) Bestem antallet af spilleautomater i 2009, hvis udviklingen fortsætter.
I hvilket år vil antallet af spilleautomater overstige 40 000, hvis udviklingen
fortsætter?
 

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af mathon

                         a = (y2-y1) / (x2-x1)

                         b = y1 - a·x1


Skriv et svar til: Matematik - lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.