Matematik

Reducering

28. september 2010 af SigneBloch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med en matematikaflevering hvor jeg har en opgave der ser således ud:

2 1/3 - 3 1/4 + ½

(1/3 , 1/4 og ½ er brøker)

jeg er virkelig dårlig til brøker, så vil bare gerne høre ad om -5/12 er det rigtige svar? det er nemlig hvad jeg har fået det til, og der kommer flere opgaver af samme slags, så kunne være rart lige at høre om det var rigtigt regnet ud :D

Hilsen signe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

28/12 - 39/12 + 6/12 = -5/12     hader blandede tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

start med at finde en fællesnævner her er det 12 da både 2, 3 og 4 går op i 12

2 1/3 - 3 1/4 + 1/2                                 forlænges til 12-dele

2 4*1/4*3 -3 3*1/3*4 + 6*1/6*2 =         regner ud

2 4/12 - 3 3/12 + 6/12 =                       samler hele tal for sig og brøker for sig

(2-3) +(4-3+6)/12 =

-1 + 7/12 =                                          laver den hele om til 12-dele

-12/12 +7/12 =

-5/12


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.