Matematik

Målestoksforhold

28. september 2010 af Raman93 (Slettet)

 Hej.

Jeg går i syvendeklasse, har generelt let ved matematik....indtil jeg blev præsenteret for målestoksforhold. Jeg har let ved noget af det, men så er der andre områder, hvor jeg har svært. Selvom det i princippet vel, er det samme?

Eksempelvis denne opgave fra min bog:

Jorden er tegnet, hvor 1 cm svarer til 2000km i virkeligheden. Den er 6 cm lang, det vil sige, at dens diameter i virkeligheden er 12000km(6*2000). Her til er jeg med. Men når der så kommer en opgave, hvor der står, at jeg skal tegne Jorden, Mars(diameter=0.53 af Jordens), Månen(diameter=1/4 af Jorden), ved siden af hinanden i et størrelsesforhold, så 1cm svarer til 1000km. Hvordan gør jeg så?

Der er også denne her:

Månen bevæger sig rundt om Jorden i en cirkel med en radius afstand på ca. 380000 km, og turen tager ca. 27 døgn.

a) Tegn med Jorden som centrum en cirkel, der viser Månens bane omkring Jorden i målestoksforholdet 1:5000000000.

Hvad gør jeg? 

Det var de to opgaver. Håber på god hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

1 cm svarer til 1000 km

jorden er 12000 km hvilket svarer til 12000/1000 cm = 12 cm

Mars er 0,53*12 cm og månen 1/4 *12 cm

1 cm svarer til 1:5000000000 cm =50000000 m = 50000 km

380000 km svarer til 380000/50000 cm = 7,6 cm på din tegning

Tæl lige efter om jeg har nuller nok fra start


Svar #2
28. september 2010 af Raman93 (Slettet)

Okay, tak. Så nu, hvor jeg skal tegne jorden i mit hæfte, så skal jeg sætte min passer radius til 6 cm, og så bare lave en cirkel? Hehe, det kommer til at blive stort, eftersom et tern svarer til 0,5 CM.

Med hensyn til den anden opgave, så er jeg ikke sikker på, at jeg forstår, hvad det er, jeg egentligt skal. Tegne Jorden, kun det? I så fald skal radius vel være 7,6:2= 3,8, ikke sandt?


Svar #3
28. september 2010 af Raman93 (Slettet)

 Har fundet af det første, nu mangler jeg bare det sidste, som jeg stadig mangler. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

Du skal bare tegne korden med en radius på 3,8 cm


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.