Matematik

integralregning

05. april 2005 af xyz (Slettet)
Funktionen f har forskriften f(t)=2t.
Angiv en regneforskrift for den funktion F, der opfylder, at

F(t)=f(t), og grafen for F skærer t-aksen for t=-1

jeg vil gerne lige ha lidt hjælp til denne opgave..

f(0)=2*(-1)=-2

det er det jeg har prøvet på.... ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2005 af Duffy

Hvordan kan du skrive

f(0)=2*(-1)=-2

når f(t)=2t ?????

for t=-1:

f(t)=2t=2*(-1)=-2=f(-1)

DER ER NOGET HELT GALT!!!!!


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2005 af Brian (Slettet)

xyz, du gør det ikke let for os...

Du skriver: "Angiv en regneforskrift for den funktion F, der opfylder, at F(t)=f(t)..."

OK, men så er det jo nemt: F(t) = f(t), så må regneforskriften for F jo være den samme som regneforskriften fof f? Men så er der jo ingen opgave!

Så vi spørger: hvad er det F skal opfylde?

Hvis F skal være stamfunktion til f, så skal du blot integrere f. Så bliver der noget med en konstant, som skal tilpasses sådan at F(-1) = 0, for det er det samme som at F skærer x-aksen i t=-1.

Alternativt - og det er nok opgavens pointe - kan du overbevise dig selv om, at hvis du integrerer f fra t=-1 til en anden t-værdi, så får du netop den ønskede F. Fordi, hvis du satte den anden t-værdi til -1, så kommer du til at ingegrere f fra -1 til -1, altså over et interval af længde 0, og så "arealet under grafen" lig med 0.

Husk at tegne! (grafen for f). Og husk at det er vigtigt at skrive opgaverne rigtigt op herinde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2005 af Duffy

Hvad -eh???!!

Hva' sker der med denne opgave??

Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Der sker såmænd ikke en disse. Lad os antage, at spørgeren mener;

" Funktionen f har forskriften f(t) = 2t. Angiv en regneforskrift for den funktion F, der opfylder, at

F'(t) = f(t)

og grafen for F skærer t-aksen for t = -1 "

I så fald har vi

F(-1) = 0

hvorved

x
int[f(t)dt] = x^2 - 1
-1

er den søgte funktion.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2005 af Duffy

Frøken lektor xyz må da have skrevet noget forkert for

hvis f(t) = 2*t

så kan dette IKKE gælde

f(0)=2*(-1)=-2


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Jeg tror, at spørgeren blot har tænkt

f(-1) = 2(-1) = -2

og derpå indsat 0 i f(t), selvom det naturligvis bliver noget vrøvl. Mon ikke spørgeren udmærket godt er klar over det?

Ret beset er der vist ingen grund til at træde mere i det.

Hvis spørgeren i øvrigt er uenig i tolkningen af opgaven (jf. #2 og #4), så må vedkommende henvende sig.

//Singularity

Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.