Matematik

Reducér HJÆLP !

28. september 2010 af gona94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der vil hjælpe mig med at Reducér. ? ( Tak på forhånd)

1. (a + b)^2 – (a +b)(a – b) – 2b(a – b)

2. (2a + b)^2 – 3a (a - 2b) – 10ab

3. (x - y)^2 + 3y (x – 3y) – x ( y + x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 du starter med at gange parenteserne væk


Svar #2
28. september 2010 af gona94 (Slettet)

men kunne du ikke hjælpe mig med de her tre, hvor jeg så kunne lave andre som jeg også mangler ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

Brug kvadratsætningerne til at fjerne paranteserne.

1. (a + b)^2 – (a +b)(a – b) – 2b(a – b) = a^2 + 2ab + b^2  - a^2 - b^2 - 2ab + 2b^2 = 2b^2

2. (2a + b)^2 – 3a (a - 2b) – 10ab = 2a^2 + 4ab + b^2 - 3a^2 + 6ab - 10ab= -a^2 + b^2

3. (x - y)^2 + 3y (x – 3y) – x ( y + x) = x^2 - 2xy + y^2 + 3xy - 9y^2 - xy - x^2 = 8y^2  


Skriv et svar til: Reducér HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.