Matematik

hjælp til ''beregning af massen''

29. september 2010 af B-2605 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Håber i kan hjælpe mig med denne opgave:

en kubikmeter stenfyld har en masse på ca. 1,5ton

Hvordan kan jeg ved en beregning vise at massen af de sten, der fylder i 2m af murens mellemrum, er ca. 110 ton?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af mathon

der mangler en tegning eller dimmensionsoplysninger


Svar #2
29. september 2010 af B-2605 (Slettet)

 jeg har en trapezet med en højde på 7m , a=4,5m og grundlinjen(b) = 6m


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af mathon

beregn først rumfanget V i m3

dernæst

                        m = V·(1,5 t/m3)
                       

 ..............................

   Atrapez = (1/2)·h·(a+b)


Svar #4
29. september 2010 af B-2605 (Slettet)

 jeg kan ikke rigtig forstå det desværre, kan du ikke være lidt mere specifik?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2010 af mathon

bruger du betegnelsen volumen eller rumfang  ?


Svar #6
29. september 2010 af B-2605 (Slettet)

 rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2010 af mathon

hulrummets rumfang

     R = længde · areal = (2 m) · Atrapez = (2 m) ·(1/2)·h·(a+b) = (2 m) ·(1/2)·(7 m)·((4,5 m)+(6 m))  = 73,5 m3

     massen af stenfyld = R·(1,5 t/m3) = (73,5 m3)·(1,5 t/m3) = 110,25 t


Svar #8
29. september 2010 af B-2605 (Slettet)

 tusind tak!


Skriv et svar til: hjælp til ''beregning af massen''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.