Matematik

Kvadratsætninger?

29. september 2010 af marie1718 (Slettet)

Hej :-) jeg sidder fast med nogle opgaver hvor man skal skrive udtrykkene om ved hjælp af kvadrat sætningerne.

opgaverne lyder:

1)         (3a)^2  -   16b^2

OG

2)             (kvadratroden af 3a - kvadratroden af 5)   (kvadratroden af 3a + kvadratroden af 5)

nogle der kan hjælpe?

gerne med udregninger..

PÅ forhånd TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kvadratsætningen

(a+b)(a-b) = a2 - b2 , så

1)   (3a)2 - 16b2 = (3a)2 - (4b)2 = (3a+4b)(3a-4b)

2)   (√(3a) -√5)·(√(3a) + √5) = (√(3a))2 - (√5)2 = 3a - 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af dnadan (Slettet)

Kvadratsætningerne er:

(a+b)2 =a2+b2+2ab (1)

(a-b)2=a2+b2-2ab (2)

(a+b)(a-b)=a2-b2 (3)

1. og 2. Kig på kvadratsætning (3) :-)


Svar #3
29. september 2010 af marie1718 (Slettet)

tak :-)


Skriv et svar til: Kvadratsætninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.