Matematik

Reducér hjælp !

29. september 2010 af gona94 (Slettet)

Hjælp med at lave det: tak på forhånd.

1. 4a(a + b) – (a + 2b)^2 + 4b^2

2. (3x + 2)^2 – 3x (3x + 4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af dnadan (Slettet)

Hvad har du forsøgt dig med?

Kig især på kvadratsætningerne og at gange ind i parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er samme fremgangsmåde som i din tidligere opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=896705

Prøv nu selv.


Svar #3
29. september 2010 af gona94 (Slettet)

 forstår det ikke kan du ikke lige lave en og skrive det i en detalje. !?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Forstod du den hjælp, du fik i den anden tråd? Du lærer intet af bare at få andre til at lave alle opgaverne for dig.


Svar #5
29. september 2010 af gona94 (Slettet)

 men kunne du ikke lave en hvor du laver lidt og skriver hvad du gør. pleas vil virkelig godt forstå det. jeg ikke ude på og få andre til at lave det. kan bare ikke forstå det. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal gange parenteserne ud og så reducere. Du bliver nødt til at prøve det selv. Hvad har du gjort indtil videre?


Svar #7
29. september 2010 af gona94 (Slettet)

 4a(a + b) – (a + 2b)^2 + 4b^2 = 4a + 4ab + 2ab^2 + 4b^2 = 8ab + 6ab^2 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

1.    4a(a + b) – (a + 2b)2 + 4b2 = 4a2 + 4ab -a2 -4b2 -4ab + 4b2 = 3a2

Prøv nu selv

2.    (3x + 2)2 – 3x (3x + 4) = ?


Svar #9
30. september 2010 af gona94 (Slettet)

(3x + 2)2 – 3x (3x + 4) = 3x + 2^2 - 3x^2 + 4 = 6x 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2010 af dnadan (Slettet)

Når man ganger ind i parentes, skal ALLE led ganges på dvs:

a(b+c)=a*b+a*c

Prøv nu igen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

(3x+2)2 betyder (3x+2)·(3x+2) . Hvert led i den første parentes skal ganges med hvert led i den anden parentes.


Svar #12
30. september 2010 af gona94 (Slettet)

(3x + 2)2 – 3x (3x + 4) = (3x+2)·(3x+2) - 3x^2 + 4 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Resultatet er (pudsigt nok) rigtigt; men dine mellemregninger halter.

(3x + 2)2 -3x(3x + 4) = (3x)2 + 2·3x·2 + 22 -3x·3x -3x·4

        = 9x2 + 12x + 4 - 9x2 -12x = 4


Svar #14
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

(p+q)^2- 4 pq (brøkstreg) p-q = p^2 + q^2 -4pq - p-q = 4pq^2


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er du ved at reducere dette:

((p+q)2 -4pq)/(p-q) ? Det er = (p2 + q2 +2pq -4pq)/(p-q) = (p-q)2/(p-q) = p-q


Svar #16
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

jo tak :D


Skriv et svar til: Reducér hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.