Matematik

isoler y

29. september 2010 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lidt problemer med den her ligning.

Opgaven: Isoler y. For hvilken værdi af a, kan det ikke lade sig gøre?

b-3y = ay+c

3y-ay = b-c

3y = b-c

Her ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.
Er heler ikke sikker om det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt reduceret:

b -3y = ay +c , isoler y-leddene

ay + 3y = b-c,

(a+3)y = b-c

y = (b-c)/(a+3), forudsat a+3 ≠ 0, dvs a ≠ -3


Svar #2
29. september 2010 af Lipase (Slettet)

#1

Jeg forstår ikke hvad du gør når du er ved:

(a+3)y = b-c


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Så divideres med (a+3) på begge sider, forudsat at (a+3) ≠ 0 .


Svar #4
29. september 2010 af Lipase (Slettet)

#3 okay så man dividere (a+3) på begge sider af lighedstegnet. Hvad betyder tegnet ≠ (Lig med, ikke lig med?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tegnet ≠ betyder forskellig fra (ikke lig med). Vi er nødt til at tage det forbehold, så vi ikke dividerer med 0.


Svar #6
29. september 2010 af Lipase (Slettet)

 Har siddet og grublet med denne opgave:

Hvis a= 7 og ab = 91, hvad er: 

a+2b


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er b = 91/a = 91/7 = 13 , og dermed er a+2b = 7+2·13 = 33


Skriv et svar til: isoler y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.