Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

MRS

30. september 2010 af MissHoney (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej allesammen :0)

Har lige et hurtigt spørgsmål.

Jeg har en nyttefunktion som hedder u(x1,x2) = √x1 * √x2

Hvad er nytten målt i punktet (20,45). Det får til at være 30, da jeg siger 20 * 45 = 30

Men så skal jeg finde MRS mellem i punktet (20,45), skal jeg bare sige 45/20 eller hvordan..? Der er MRS jeg ikke kan finde frem til..? 


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. oktober 2010 af Henriksorensen (Slettet)

MRS=-MU1/MU2,

hvor MU1 er ændringen i nytten ved en marginal ændring i x1 og MU2 er ændringen i nytten ved en marginal ændring i x2. Hint: du skal differentiere først med hensyn til den ene variabel og så med hensyn til den anden og så dividere disse udtryk op i hinanden (med et minus foran).


Skriv et svar til: MRS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.