Matematik

hjælp til dy/dx

03. oktober 2010 af Heaton (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har udtrykket y=sqrt(x^+y^2)/S+(z-y)/L

Men det skal stå på formen y=x/(sqrt(l/s+1)*sqrt(l/s-1))

Har fået omregnet første del

x/sqrt(x^2+y^2)*s +???

Kan ikke kommet videre :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

som du har skrevet det kan det ikke lade sig gøre.


Svar #2
03. oktober 2010 af Heaton (Slettet)

Skal Diff den her: sqrt(x^2+y^2)/s-(y-z/L

Første del blev x/sqrt(x^2+y^2)*s


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

her mangler noget.  skal y' = 0 eller hva'??   skriv hele opgaven.


Svar #4
03. oktober 2010 af Heaton (Slettet)

#3 Ja det skal den.
Men skal vise trin for trin :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

giver ingen mening. skriv hele opgaven.


Svar #6
03. oktober 2010 af Heaton (Slettet)

Opgavenlyder på: y=sqrt(x^2+y^2)/s+(z-y)/L

Find y´=0

Skal ligne denne her form x/sqrt(L/S+1)*sqrt(L/S-1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

det er ikke nogen opgave. Hvis du med  "Find y' = 0" mener 'find de x for hvilke y'=0' så er svaret x = 0.


Svar #8
03. oktober 2010 af Heaton (Slettet)

"Vis at det udtryk for y som minimerer den tid det tager Samson at
komme ud til bolden er givet ved"

x/sqrt(L/S+1)*sqrt(L/S-1)

(Husk at y er den uafhængige variabel i T(y)!)

Hvor T(y) = sqrt(x^2+y^2)/s+(z-y)/L

:(
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#8

"Vis at det udtryk for y som minimerer den tid det tager Samson at
komme ud til bolden er givet ved"

x/(sqrt(L/S+1)*sqrt(L/S-1))       du har glemt en parentes

(Husk at y er den uafhængige variabel i T(y)!)

Hvor T(y) = sqrt(x^2+y^2)/s+(z-y)/L

:(
 

Du skal udregne dT(y)/dy     altså differentiere med hensyn til y.    og så sætte dT(y)/dy = 0.

det er faktisk nemt, så giv det lige et forsøg før du får løsningen.


Svar #10
03. oktober 2010 af Heaton (Slettet)

okay -->

Får med hensyn til y :

y/sqrt(y^2+x^2)*s-1/L
y/sqrt(y^2+x^2)*s-1/L=0,y

Kan ikke få det til at ligne dét det skal når jeg isolerer y


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

y/(sqrt(y^2+x^2)*s)=1/L      husk parentesen om nævneren

gang nævneren over på den anden side:

y = sqrt(y^2+x^2)*s/L       opløft i anden på hver side

y^2 = (y^2+x^2) *(s/L)^2 

y^2*(L/s)^2  = y^2 + x^2

y^2* ( (L/s)^2- 1) = x^2              kvadratsætning

y^2* (L/s+1)*(L/s-1) = x^2        osv   isoler selv y. resten er nemt uden tricks


Skriv et svar til: hjælp til dy/dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.