Matematik

Hjælp

03. oktober 2010 af MrsNette (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg håber i kan hjælpe med at få øje på min fejl

(-1,f(-1))

a) Gør rede for, at y=5x+3 er en ligning for tangenten t.
f(x)=-2x^2+x+1

Finder y ved at sætte -1 ind i f(x):
Røringspunkt: (-1,f(-1)) = (-1,2)

Nu finder jeg så hældningen af tangenten:
Først finder jeg f’
f’(x)=-4x+1
a=f´(-1)=-4*-1+1 =5

Herefter finder jeg tangentens skæring med y-aksen:
Y = ax+b

Det er så hernede det går lidt galt for mig...!!! Håber en der kan hjælpe mig

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Indsæt (x,y)=(-1,2) i y=5x+b  og find b af ligningen


Svar #2
03. oktober 2010 af MrsNette (Slettet)

ja dette har jeg også gjort, men b skal give 3, og det kommer jeg ikke frem til :(


Svar #3
03. oktober 2010 af MrsNette (Slettet)

Ligningen skal jo give y=5x+3

y=ax+b
2=5*(-1)+b

Hvordan får du det til at give 3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hovsa fandt fejlen

f(x)=-2x^2+x+1

f(-1)=-2*(-1)2-1+1 =-2•1-1+1=-2

(-1,-2)


Svar #5
03. oktober 2010 af MrsNette (Slettet)

Takker meget :D

 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.