Matematik

Anyone, hjælp mig med vektor/algebra!!

03. oktober 2010 af MTP92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg er kørt fast i denne opgave:

Bestem koordinaterne til a og b, når det er givet, at

a + b = (6, -3) og a - b = (-4, 1)

Jeg ved, at:

a + b = (6, -3) og a - b = (-4, 1)
(a+b)+(a-b) = 2a

Hvordan kommer jeg videre?

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den opgave fik du jo hjælp til i din anden opgavetråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=899103

Læg de to vektorer sammen som foreslået :

(a+b) + (a-b) , resultatet er 2a og man kan da let finde a .Dernæst findes b så af et af udtrykkene for a+b eller a-b, idet a nu kendes.


Skriv et svar til: Anyone, hjælp mig med vektor/algebra!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.