Matematik

???

04. oktober 2010 af Zimone (Slettet)

55/6 * 13/7 + 21/2 : 15/28

Hvordan regner jeg det ud?

Skal jeg først lave det hele til brøker og KUN brøker, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af NejTilSvampe

 a/b * c/d = ac / bd   -du ganger tællerne og nævnerne med hinanden.

og

a/b : c/d = ad/bc  -du ganger med "den omvendte", dvs. den førstes tæller ganger du med den andens nævner og omvendt.


Svar #2
04. oktober 2010 af Zimone (Slettet)

Hvad så med de hele tal? Dem skal jeg bare gange og dividere som om der ikke var nogle brøker, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

5 5/6 = (6*5+5)/6 = 35/6

1 3/7 = (7*1+3)/7 = 10/7 og tilsvarende med de andre blandede tal

På den måde får du bar' brøker, og så kan du bruge brøk-regnereglerne

i #1.


Svar #4
04. oktober 2010 af Zimone (Slettet)

Tusinde tak....det var faktisk også sån' jeg ville regne det, ville bare lige være sikker på at det var rigtigt.....tark tark!


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

5 5/6 * 1 3/7 = 35/6 *10/7 = (35*10)/(6*7) = [forkort] (5*5)/3 = 25/3

25/3 + 5/2 = 50/6 + 15/6 = 65/6

65/6 : 15/28 = (65*28)/(6*15) =  [forkort] (13*14)/(3*3) = 182/9 = 20 2/9


Skriv et svar til: ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.