Matematik

hjælp

04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej :)

hvis jeg har en håndvægt som skal have en form som en cylinderformet stang og 2 sekskantede endestykker.
håndvægten skal veje 2 kg. stangen i midten ska være 10 cm lang, og 2,8 cm i diameter. endestykkerne skal være 3 cm tykke.
materialet er densiteten 7,9 * 10^3 kg/m^3
arealet af en regulær sekskant er A = (3(kvadratroden af)3/2) * a^2
hvor a er kantlængden i sekskanten.
 

hvad skal kantlængden i sekskanten så være?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

     Volumen

                           cylinder                  2 prismer                                    totalvolumen
                       (π/4)· L · d2    +    2·(6· (a2/4)·√(3) · t)          =         (2000 g) / (7,9 g/cm3)

                        

                        π· L · d2 + 2·(6· (a2)·√(3) · (3 cm)) = 4·(2000 g) / (7,9 g/cm3)

                        π· (10 cm) · d2 + 2·(6· (a2)·√(3) · (3 cm)) = 1012,66 cm3

                        π· (10 cm) · (2,8 cm)2 + (36·√(3) ·a2) cm = 1012,66 cm3

                        (246,301 cm3)  + (36·√(3) ·a2) cm = (1012,66 cm3)

                        (36·√(3) ·a2) cm = (1012,66 - 246,301) cm3 = 766,357 cm3

                        a2 = (766,357 / (36·√(3)) cm2

                        a = (766,357 / (36·√(3)) cm2)1/2  ≈ 12,3 cm

.......................

en ligesidet trekant med siden a
har arealet
                         (√(3)/4)a2

6 stk har arealet

                       6·(√(3)/4)a2


Svar #2
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

min lommeregner kan kun regne ovenstående ud til 45387*(kvadratroden)3/200?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon

...det kommer lidt an på hvordan den benyttes...


Svar #4
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen hvis jeg skriver 6*(kvardratrod(3)/4)*12,3^2


Svar #5
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

?


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.