Matematik
mat opg. hjælp
08. april 2005 af
jay_sixer (Slettet)
Jeg står overfor en opgave, hvor en funktion f er givet ved f(x)= 2x^(2)- lnx, x>0..
opgaven er at bestemme koordinatsætet til punkt P på grafen for f, hvori grafen f har en vandret tangent?
nogle forslag...har umiddelbart ingen forslag....måske vil differentialkvotienten være et skridt videre, der for man hældning, kan man sætte den lig 0 og regne koordinatsættet...?
Jeg står overfor en opgave, hvor en funktion f er givet ved f(x)= 2x^(2)- lnx, x>0..
opgaven er at bestemme koordinatsætet til punkt P på grafen for f, hvori grafen f har en vandret tangent?
nogle forslag...har umiddelbart ingen forslag....måske vil differentialkvotienten være et skridt videre, der for man hældning, kan man sætte den lig 0 og regne koordinatsættet...?
Svar #1
08. april 2005 af allan_sim
Jep, løs f'(x)=0, så har du x-værdien i koordinatsættet. Sæt den pågældende x-værdi ind i f(x) for at finde y-værdien.
Svar #2
08. april 2005 af jay_sixer (Slettet)
ok, får x koordinaten til 0.5, men y koordinaten bliver vist 1.19 når man indsætter i f(x) passer det??
Skriv et svar til: mat opg. hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
