Matematik

bestem f(x)

05. oktober 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer.. Jeg forstår ikke denne opgave, håber I kan hjælper mig :)
På forhån tak!

137) Bestem de vandrette tangenter, og angiv, om de savrer til lokalt maksimum, lokalt minimum eller vendetangent:

a) f(x) x^3-9x^2+24x-18

b) x^3-6x^2+12x-12
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af mathon

hvis i et af grafens punkter Po = (xo,yo)

            f '(xo) = 0   har grafen vandret tangent i punktet
                  hvis
                              for x<xo f '(xo)>0 og for x>xo f '(x)>0       har f(x) vandret vendetangent

                              for x<xo f '(xo)<0 og for x>xo f '(x)<0       har f(x) vandret vendetangent


 


Svar #2
05. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

Hvordan beregner jeg xo ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af mathon

ud fra

                   f '(xo) = 0


Skriv et svar til: bestem f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.