Matematik

taylor polynomium

06. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem alla taylorpoly. omkring x=1 for f(x)=x^4+6x^2+1

f(1)=8

f'(1)=16

f''(1)=24

f'''(1)=24

hvordan sætter jeg den ind i den der formel med Tnf(x)= ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Taylors teorem (går ud fra, at det er den du skal bruge):

Hvis du har et område D og vi lader x=1 være et punkt i D. Så eksisterer der præcist en potensserie med center i i 1, som repræsenterer f(x). Serien har formen f(x) = ∑bn*(x-1)n, n=0 til ∝ og hvor bn = 1/n! *fn(1)


Skriv et svar til: taylor polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.