Matematik

Opg. 342

07. oktober 2010 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :).
Jeg sidder lige med en opgave, og jeg er lidt i tvivl om, hvordan man skal beregne den.

Grafen for funktionen f, der er løsning til differentialligningen:
dy/dx=y+k
Har asymptoten med ligningen y=-2. Bestem k.
 

Skal man så bare omskrive differentialligningen, så man får:

y'=y+k

Så hvis man sætter tallene ind (y=-2 differentieret er 0)´, så får man en k værdi på:

0=-2 +k <=> k=2

Er det rigtigt?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ja k=2 for x→-∝, funktionen hedder c*ex-k


Svar #2
07. oktober 2010 af Anegrethe (Slettet)

Hedder funktionen ikke f(x)=c*e^(kx) i stedet? Ellers forstår jeg det ikke lige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis jeg har regnet forkert, så er det nemt at svare på. Du skal bare kontrollere ved at indsætte y og y'


Svar #4
07. oktober 2010 af Anegrethe (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen.


Svar #5
08. oktober 2010 af Anegrethe (Slettet)

Hvorfor er det egentlig x går mod uendelig? Det har jeg ikke lige forstået ordentligt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jeg har forhåbentlig skrevet  minus uendelig ( - ∝), ja det er ikke så tydeligt


Svar #7
08. oktober 2010 af Anegrethe (Slettet)

Vil du ikke være sød at forklare, hvorfor den går mod - uendelig? Forstår det ikke helt.


Skriv et svar til: Opg. 342

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.