Matematik

omskrivelse af brøk - skal den reduceres

07. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

3. omskriv følgende:

Den skal reduceres ikke ?

(-2)^-2 * 3 ^-2 =i
12^-2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

(-2)-2·3-2/12-2 ? og det "i" har ikke noget specielt med opgaven at gøre? Så er det jo

[ (-2)·3/12 ]-2 = (-1/2)-2 = 1/(-1/2)2 = 1/(1/4) = 4


Svar #2
07. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

er dette ikke lige med

= (-2) 3 * 12 ^ -2 -2 -2


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er det ikke . Man benytter potensregnereglerne an·am = an+m og (a·b)n = an·bn , og a-n = 1/(an)


Skriv et svar til: omskrivelse af brøk - skal den reduceres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.