International økonomi

Hjælp til Internationl Økonomi

09. oktober 2010 af Locoz (Slettet)

Hey!

Jeg har en aflevering som jeg skal aflevere på Mandag, men har dog et lille problem med én opgave som spørger om:

Foretag en analyse af tabellen og gør herunder rede for de store forskelle mellem landene. HAr du læst kapitlet om velfærdsmodelleer, er du velkommen til at inddrage dette aspekt i din besvarelse.

NB: Tabellen viser virkningen på den offentlige budgetsaldo af en stigning i BNP på 1 % her er nogle af eksemplerne:

USA =           0,25

UK =             0,50

Italien =        0,48

Belgien =     0,67

Danmark =  0,85 

Tak på forhånd! 


Svar #1
09. oktober 2010 af Locoz (Slettet)

 Hvorfor er der forskel på virkning i de forskellige lande?

Altså hvorfor påvirker en virkning på den offentlige budgetsaldo af en stigning på 1 % mere Danmark, end den gør på USA?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2010 af madsolesen (Slettet)

Jeg kunne forestille mig det er på grund af de forskellige skatter? Jeg vil ikke gøre mig klog på det. Men stiger BNP i Danmark, er der spist mange skattekroner i forhold til USA.


Svar #3
11. oktober 2010 af Locoz (Slettet)

 Tænkte også på det samme, så har skrevet det

- Men ellers tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Skal det forstås således at hvis Danmark øger sit BNP med 1% så vil Danmark forbedrer sine offentlige budgetter med hele 85% af stigningen i BNP??    Det lyder som en meget høj  forbedring, men jeg har nok også misforstået det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2010 af madsolesen (Slettet)

Nej du mistforstår. 1% BNP stigning skaber 0,85% stigning på de offentlige budgetter. Det er altså ikke 0,85% af BNP, der går til de offentlige budgetter.


Skriv et svar til: Hjælp til Internationl Økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.