Matematik

Funktionsanalyse

09. april 2005 af Aalborg (Slettet)
En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 3x^5 - 20x^3 + 30
f'(x) = 15x^4 - 60x^2

1) Bestem monotoniforholdene for f, og angiv de lokale ekstremumssteder:

Her får jeg:
f(x) er voksende i ]-oo;-2] og i [2;oo[
f(x) er aftagende i [-2;2]

f(x) har lokalt max f(-2)=94
f(x) har lokalt min f(2)=-34

2) Bestem en ligning for hver af de vandrette tangenter for grafen for f

Gerne lidt hjælp her...

3) Bestent førstekoordinateb til hvert af skæringspunkterne mellem f og linjen med ligningen y = 30

Også gerne et hint eller 2 her...


Håber I vil hjælpe mig!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2005 af allan_sim

#0.

2) Der er vandret tangent, hvor f'(x)=0. Du har allerede fundet de to nulpunkter -2 og 2 - der er et mere. Da det er vandrette tangenter, er der tale om en konstant ret linje, dvs. af formen y=k, hvor konstanterne er y-værdierne, der hører til dine tre x-værdier. Du har allederede opskrevet to af dem i punkt 1.

3) Her skal du løse ligningen f(x)=30. Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2005 af Duffy

3)

f(x)=30

3x^5 - 20x^3 + 30 = 30

3x^5 - 20x^3 = 0


x E {0, 0, 0, 2/3*15^(1/2), -2/3*15^(1/2)}

(Hvoraf ses at nul er 3-dobbelt rod)


Duffy

Skriv et svar til: Funktionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.