Matematik

Hjælp?

10. oktober 2010 af MariaHjort (Slettet)

 Jeg har opgave for til imorgen og er i tvivl om disse opgaver?

a)   x + 2 : 7 = x , x - 1 :3 + 2 = 4 , 9 + 6 - 3 x : 4 = - 10 

b)   8 + 5 x : 2 + 7 x = - 5 , 2 - 4 x - 6 : 5 = 9 , 9 x + - 4 x - 7 : 8 = 2 , 2 x 9 - x : 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Jeg bliver altid i tvivl her på studieportalen, når I skriver opgaverne ind.

Er der brøkstreger i dine opgaver? Og hvis der er, er det så en brøkstreg, der står under (x+2) eller kun under 2 tallet?

Der er nemlig stor forskel på om det kun er 2 tallet, der skal deles eller om det er (x+2)

Står der i virkeligheden:

(x+2) / 7 = x

og 

((x-1) / 3 )+ 2 = 4

?? 

Hvis opgaven er som jeg tror, så skal du gøre følgende:

(x+2) / 7 = x

x + 2 = 7x

2 = 6x

x = 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#1 forstår din tvivl, jeg sad netop og forsøgte at finde ud af, hvor mange ligninger der egentlig er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 (x - 1) / 3 + 2 = 4

(x - 1) / 3 = 2

x - 1 = 6

x = 7

-----------------------

resten af opgaverne kan jeg ikke hjælpe dig med, med mindre, du forklarer mig nøjagtigt om der er brøkstreger, og i givet fald, hvad er der brøkstreg under?


Skriv et svar til: Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.