Matematik

lidt Mat hjælp, tak???

10. oktober 2010 af jansp (Slettet) - Niveau: A-niveau

BMI Vægt status
under 18,5 undervægt
18,5-24,9 normalvægt
25,0-29,9 overvægt
30,0 og derover svær overvægt

a) Indfør passende variable, og opstil en formel for BMI

BMI= V/h^2

b) En kvinde er 165 cm høj
Opstil en funktion , som beskriver BMI som funktion
af vægten for denne kvinde, og undersøg , hvilket
vægtinterval denne kvindes vægt skal ligge indenfor,
hvis hun ønsker at tilhøre kategorien 'normalvægt'.

opgave A er jo bare at finde en formel for BMI som er: BMI= V/h^2, hvor V betegner vægt og h står for højde.

Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre i opgave B, er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den??? 

Jeg siger tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I b) bruger den formel for en bestemt højde h = 165 cm. Find ud af, for hvilke V fås et BMI der svarer til undervægt, normalvægt, osv.


Svar #2
10. oktober 2010 af jansp (Slettet)

 jeg forstår det stadigvæk ikke, kan du ikke ''vise'' mig det eller fordybe det lidt mere??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Hvis V = kg?

Så er mindste værdien (V), for at hun skal indgå i kategorien normalvægt = 50,5 kg

Og det højeste hun må veje er 68 kg.

Så vægt intervallet skal ligge fra 50,5 - 68 kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I b) fås

BMI = V/1,652 idet højden indsættes i m.

Find nu for hvilke V, der gælder BMI < 18,5 , dvs V/1,652 < 18,5 eller V < 18,5·1,652 = 50,37kg , dvs for V < 50,37kg er denne person med denne højde klassificeret som undervægtig.

Prøv selv de andre BMI grænser .


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Du kan også beregne det ved hjælp af denne måde:

BMI = V/1,652

Hvor du siger 1,65*1,65= 2,7225 dernæst

2,7225*0,185*100= 50,36625 kg, som er mindste værdien.

Største værdien finder du på samme måde:

2,7225*0,25*100= 68,0625 kg


Skriv et svar til: lidt Mat hjælp, tak???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.