Matematik

Vektorfunktioner

11. oktober 2010 af Chrestian (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Studieportalen.

Jeg har brug for lidt hjælp til en opgave. Vi vil gerne finde den mindste afstand imellem to vektorfunktioner. Hvordan gøres dette? Muligvis et konkret eksempel hvorledes?

Mvh

Christian,

På forhånd tak  


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

haves f(t) og g(t)  bruges Pythagoras. Kald afstanden A(t).     A(t)2  = (fx(t)-gx(t))2 + (fy(t) - gy(t))2 .

løs A'(t) = 0.       så får du afstanden mellem de to vektorfunktionener til et tidspunkt.

Er det den mindste afstand mellem banekurverne du ønsker er det en lidt anden sag,


Svar #2
11. oktober 2010 af Chrestian (Slettet)

Det er netop den mindste afstand vi skal finde. Men er egentlig lidt i tvil får i opgaven har vi en spiralformet vektorfunktion og en lineærfunktion..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

lyder sjovt. skriv funktionerne


Svar #4
11. oktober 2010 af Chrestian (Slettet)

Vi har først spiralen givet ved:

xa =e^(0.5*t)*cos(5t)

ya =e^(0.5*t)*sin(5t)
 

og derefter den lineære:

xb(t)= 4t-5

yb(t)=3t-5

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

De to kurver vil skære hinanden uendelig mange gange, så det må være metoden i #1 du skal bruge


Svar #6
11. oktober 2010 af Chrestian (Slettet)

undskyld glemte det var i intervallet [0;3]


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

det er alligevel metoden med Pythagoras du skal bruge


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.