Matematik

Hjælp!

11. oktober 2010 af xxlullexx (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg har fået en opgave hvor jeg er helt lost..så håber virkelig i vil hjælp mig en lille smule?

1. Idet a og b er reele tal, er der givet funktionerne f(x) = ax^2 + b og g(x) = 2 * kvadratroden af x, x>0

 - Bestem tallene a og b, sådan at graferne for f(x) og g(x) går igennem punktet A(1,2), og således at graferne har en fælles tangent i A.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2010 af NejTilSvampe

f'(1) = g'(1)   og   f(1) = g(1)

2ax = x^-0,5 

2a+b = 1

ax^2 +b = x^0,5

a + b = 1

to ligninger med to ubekendte.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.