Matematik

hjælppppppppppppppppp

12. oktober 2010 af sillemusen123 (Slettet)

hej er der ikke lige nogen som kan hjælpe mig.

opgaven lyder sådan: to trekanter 1 og 2 har følgende sidelængder.

1:5, 12 og 13

2:45,51 og 70

ret et af tallene, så begge trekanter bliver ret-vinklede.

håber nogen kan hjælpe.

jeg forstår ikke rigtig hvordan man kan se at den er retvinklede og hvordan man gør.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

brug pytagoras

a2+b2=c2

vælg hvilke af de to tal du vil beholde

sæt dem ind i formelen og regn det tredie tal ud

 hvis a=4, b=5 sættes de ind

42+52=16+25=41

c2 skal så være 41

c=√41som er det tal der ganget med sig selv giver 41

c ligger mellem 6 og 7


Svar #2
12. oktober 2010 af sillemusen123 (Slettet)

tusind tak jeg havde ikke tænkt det på denne måde men tak for hjælpen det hele giver bedre mening nu

tak


Skriv et svar til: hjælppppppppppppppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.