Matematik

Angivning af løsningsmængde...

12. oktober 2010 af TheLost (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, jeg har en opgave jeg ikke er helt med på hvordan opgaven skal skrives/løses.

Jeg har:

f(x)=-x2 + 10x-16

og

g(x)=x+2

nu står der at jeg skal finde løsningsmængden til uligheden f(x) ≥g(x)

er der nogen som kan hjælpe? =)

Har på fornemmelsen at løsningen går fra 3 til 6, men jeg har ingen anelse om hvordan jeg kan regne efter eller skal skrive det op.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af miriam4 (Slettet)

løsningsmængden til uligheden er når du skal angive hvor din x ligger, altså isolere x og angiv interval for x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

løs først f(x) = g(x)    giver sikkert som du skriver x = 3 og x = 6

tegn derefter graferne, så kan du se at grafen for f(x) ligger over grafen for g(x) mellem x-værdierne 3 og 6.

konklusion f(x)>= g(x)  for x ∈ [3,6]        ∈ betyder tihører


Svar #3
12. oktober 2010 af TheLost (Slettet)

Jamen det var da bare awesome, mente nok det var noget med [3,6] , skulle bare være sikker ^^

Jeg takker


Skriv et svar til: Angivning af løsningsmængde...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.