Matematik

Hvornår har de samme alder?

13. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

I hvilken måned og på hvilken dato har hunden Buster (1 hundeår = 7 menneskeår) og dens ejer samme alder?

Buster er født den 16.04.2000. Ejeren er født den 15.02.1936.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af NejTilSvampe

regn ud hvor mange dage efter ejeren hunden blev født og kald det y, det er menneskets alder ift. hunden.

y + x = 7*x  hvor x er hvor lang mange menneske dage der går. 

løs den ligning mht. x 

y = 6x => x = y/6   x lægger du til hundens fødselsdato. 


Svar #2
13. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

Jeg er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af mathon

jvf.
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

er mand og hund lige gamle
           

               12 menneskeår og 8 menneskemåneder efter 2010

når ejeren er 12 år og 8 måneder ældre end 15.02.2010  →  15.10.2022


Svar #4
13. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

Hvordan kommer du frem til, at en mand og hund er lige gamle 12 menneskeår og 8 menneskemåneder efter 2010?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2010 af mathon

dividerer hundealderen med 7 for at omregne til menneskealder


Svar #6
13. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

Ja, selvfølgelig.


Svar #7
03. november 2010 af LasseAndersen (Slettet)

Ejeren er 768 måneder gammel da Buster blev født den 16-04-2000. Derfor opstilles ligningen. (Buster på venstre side og ejeren på højre side)

7x = 770 + x => 6x = 770 => x = 770/ 6 => x = 128,33333 måneder efter den 16-04-2000.

16-04-2000 +128,3333 måneder ~ ca 26-12-2010
 


Skriv et svar til: Hvornår har de samme alder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.