Matematik

Ligning med to ubekendte

12. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

En mand har en hund, som er 10 hundeår (70 menneskeår).

Manden er selv fra 1936, altså 74 menneskeår.

Hvor gammel er hunden i hundeår, når manden og hunden er lige gamle?
 


Svar #1
12. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

 hundeår          år
   10+7x    =   74+x


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2010 af mathon

løs ligningen
og beregn 10+7x


Svar #3
12. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

Så er de begge:

10+(7*10,66) = 74+10,66

84,6 = 84,6

De er dermed begge 84,6 år gamle i menneskeår, når de er lige gamle.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2010 af mathon

Hvor gammel er hunden i hundeår, når manden og hunden er lige gamle

84 (2/3) hundeår = 84 hundeår 56 hundemåneder


Svar #5
12. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.