Matematik

Help

13. oktober 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...Jeg har brug for hjælp til at løse de følgende opgave....

a)En bakteriekultur vokser fra 800 til 2000 bakterier på 10 timer . med hvor mange procent i timen vokser kulturen?

b)En ny bil koster 120.000kr værdien nedskrives hvert år med 15% på selvangivelsen. Angiv vækstraten for bilens værdi. hvad er bilen nedskrevet til efter 2 år.?

c)omskriv følgende tal til potenser af 10:

100  , 0,1

d)

I begyndelsen af 1980 var mexixos befolkning 67 millioner og væksten er 2,6% pr.år. Befolkningstallet betegnes med f(x) , hvor x er antal efter 1980.    Angiv en regneforskrift for f.

Hvornår overstiger befolkningen 100 millioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvor er dine egne bud på løsningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

a)     brug eksponentialformlen   (x2-x1) √(y2/y1)   (side 11 formel 57)       (x2 -x1)= 10 timer    og yog y1 værdierne angiver værdierne af bakteriekulturen. 

 b)    120.000 -120.000* (1+0,15)2    i anden potens fordi der går 2 år

d)  brug potensfunktionen  f(x) = b*ax    b= mexikos befolkning i begyndelsesåret    x  antal år       a= fremskrivningsfaktoren for %-stigningen.         f(x)  det befolkningstal man har i mexiko  efter x antal år  


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Hvornår overstiger befolkningen 100 millioner?       100mil= b*ax    konstanterne b og a kendes. Isoler x ved at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.