Matematik

integral!!!!!

13. oktober 2010 af tony tango (Slettet)

opg formulering: "benyt regneregler for ubestemte integraler til at skrive hvert hvert af tilfældene kortere. angiv derefter integralerne."

/ = integraltegning

a) / (x^2 + x) dx - / (x^2 - x) dx

jeg kan godt integrere men at forkorte vha. regneregler ka jeg sgu ikk!
hjælp og mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Meningen er den, at man gør integranden (funktionen under integraltegnet) simplere ved at benytte en regel som denne

∫ (f(x) + g(x)) dx = ∫ f(x) dx + ∫ g(x) dx .

I opgaven kan man med fordel kombinere de to integraler til eet integral, der er meget simplere.


Svar #2
13. oktober 2010 af tony tango (Slettet)

så hvis jeg bruger den regneregl så kommer a) til at se sådan ud:

/ (x^2 + x) - (x^2 - x) dx  ??

og det ska jeg så bare integrere (kan jeg godt finde ud af).


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal jo benytte, at det kan reduceres lidt under integraltegnet, inden du begynder at integrere. Hæv parenteserne og træk sammen. Og forresten, så finder du integraltegnet ∫ i den lille redigeringsboks med Ω symbolet.


Svar #4
13. oktober 2010 af tony tango (Slettet)

tak for tippet ;) men prøv li at hæve parenteserne så jeg ka se hvordan det du gør?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

∫ (x2 +x) dx - ∫ (x2 -x) dx = ∫ (x2 + x -x2 +x) dx = ∫ 2x dx = x2 + k


Svar #6
24. oktober 2010 af tony tango (Slettet)

1000 tak :)


Skriv et svar til: integral!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.